Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


10 milieuvriendelijke producten om te gebruiken tijdens uw lunchpauze


Hoewel veel mensen zich zorgen maken over de hoeveelheid plastic in het milieu, nemen maar weinig mensen gewoonten aan om de vervuiling door plastic te verminderen. Veel van ons afval wordt gegenereerd door het eten en drinken dat we buitenshuis consumeren. 

Door plastic voor eenmalig gebruik te vervangen door milieuvriendelijke producten voor thuis, kun je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen, maar het is ook belangrijk om plastic afval te verminderen wanneer je weg bent, op het werk of op vakantie bent. Verpakkingen van onderweg gekochte etenswaren en dranken, zoals drankjes in flessen, koffie om mee te nemen en kant-en-klaarmaaltijden, zijn enkele van de meest voorkomende plastic items gevonden in de ocean

Door milieuvriendelijke voedingsproducten en verpakkingen te kiezen in plaats van wegwerpverpakkingen, vermindert u plasticvervuiling, verbetert u uw gezondheid en behoudt u de oceans schoon. 

Hier zijn 10 milieuvriendelijke producten die u elke dag tijdens uw lunchpauze kunt gebruiken. 

10 milieuvriendelijke producten om te gebruiken tijdens uw lunchpauze

Herbruikbare Waterfles

Miljoenen plastic water flessen worden elk jaar geproduceerd en de meeste worden niet gerecycled. In plaats daarvan worden flessen begraven op stortplaatsen waar ze langzaam giftige chemicaliën afgeven. Anders eindigen ze bezaaid met natuurgebieden, waardoor riolen verstopt raken en watermanieren of vervuiling van de oceans. Plastic flessen vergroten ook uw kansen om microplastics te consumeren. Neem een ​​milieuvriendelijk roestvrij staal water fles elke keer dat u uitgaat en u hoeft nooit meer een fles voor eenmalig gebruik te kopen. EEN FLASKE-fles van 500 ml kost net geen € 30 en houdt je drankjes urenlang warm of koud. 

Lees ook: 8 redenen om een ​​herbruikbaar product te nemen water fles overal

Herbruikbare boodschappentas en boodschappentas

Verboden voor plastic zakken zijn niet nieuw. De wet die consumenten verplicht om voor plastic boodschappentassen te betalen, heeft al bijgedragen aan het terugdringen van het gebruik van plastic tassen in Europa. Sommigen van ons worden echter nog steeds betrapt in een lunchwinkel, vooral als ze op zoek zijn naar losse groenten en fruit. Om plastic zakken helemaal te vermijden, moet je ervoor zorgen dat je altijd een katoenen draagtas hebt en een paar herbruikbare netzakken in je dagtas of jaszak.  

Roestvrijstalen rietje

Veel bedrijven zijn al bezig met het uitfaseren van plastic rietjes en sommige regeringen hebben plannen opgesteld om te voorkomen dat voedsel- en drankenbedrijven klanten niet-biologisch afbreekbare rietjes leveren. Als je plaatselijke café nog steeds rietjes voor eenmalig gebruik levert, of als je liever uit een rietje drinkt, kom dan klaar met een herbruikbaar roestvrijstalen rietje dat je na elk gebruik kunt wassen. 

Geïsoleerde lunchbox

De eenvoudigste manier om plastic afhaalbakjes en pakjes tijdens uw lunchpauze te vermijden, is door thuis uw lunch te bereiden en deze mee naar uw werk te nemen in een geïsoleerde lunchdoos. De FLASKE Voedselpot is geïsoleerd voor warme en koude gerechten en geschikt voor elk type voedsel; van rice en curry tot fruitsalade of stevige wintersoepen. Zelfs als je niet echt een kok bent, kan een geïsoleerde lunchbox je helpen afval te verminderen. Vraag het personeel van uw plaatselijke afhaalrestaurant om uw maaltijd in uw geïsoleerde lunchdoos te doen in plaats van in een wegwerpcontainer. 

Lees ook: 5 etenswaren voor in een thermische lunchdoos

Wax Voedselwraps

Vershoudfolie is een ander alledaags item dat superhandig is, maar niet biologisch afbreekbaar. In plaats van je lunch in plastic te wikkelen, koop je een set herbruikbare voedselverpakkingen voor bijenwas. Voor het geval u niet bekend bent met voedselverpakkingen voor bijenwas; het zijn in wezen katoenen vierkanten van verschillende groottes bedekt met bijenwas. Je kunt ook veganistische versies krijgen die zijn gemaakt met was op plantenbasis en boomhars. Wasverpakkingen zijn flexibel, van nature klevend en wasbaar (in koude water​ Ze zijn ook geweldig voor het afdekken van kommen en borden, zodat u dit milieuvriendelijke product ook thuis kunt gebruiken.

Herbruikbaar reisbestek

Nog een van de meest voorkomende items die de oceans is wegwerp plastic bestek. Omdat deze items klein en scherp zijn, zijn ze bijzonder gevaarlijk voor dieren in het wild. Stop een herbruikbare bamboe bestekset in je tas en je hoeft nooit meer wegwerpmessen, vorken of lepels te gebruiken. Wie eet er eigenlijk graag van dun plastic bestek? Een bamboe bestekset neemt nauwelijks ruimte in beslag, maar denk aan een roestvrijstalen spork als je iets kleins wilt. 

Reis koffiemok

Wegwerpkoffiekopjes zijn een ander milieu nightmerrie. Zelfs papieren koffiemokken hebben een plastic voering en de deksels zijn zelden biologisch afbreekbaar. Moeder natuur met dank voor het gebruik van een koffiemok voor op reis tijdens je lunchpauze, en dat geldt ook voor je portemonnee. Met een geïsoleerde koffiemok heb je de mogelijkheid om je eigen lunchdrankje te bereiden of een afhaaldrankje te kopen bij je favoriete koffietentje. FLASKE's 350 ml reiskoffiemok heeft dubbelwandige isolatie die uw koffie tot 12 uur warm houdt en uw iced-tea tot 24 uur koud. 

Herbruikbare of biologisch afbreekbare koffiefilters

Dankzij goedkope koffieautomaten is het mogelijk om een ​​kopje koffie te drinkenice dat is bijna net zo lekker als de americano van je lokale barista. Helaas voor het milieu gebruiken de meeste compacte koffiemachines niet-biologisch afbreekbare filters of in plastic verpakte koffiepads. Om tijdens je lunchpauze te genieten van verse filterkoffie en koffiespecialiteiten zonder extra afval te produceren, neem je je eigen herbruikbare koffiefilter of hervulbare koffiepads mee naar je werk. En als u het gebruik van wegwerpfilters niet kunt vermijden, zorg er dan voor dat ze biologisch afbreekbaar of composteerbaar zijn. Om verspilling tegen te gaan, kun je een hele kan koffie zetten om te delenice in plaats van een enkele portie. Of bewaar de overgebleven koffie in een geïsoleerde koffiemok.

Losse thee-ei

Veel merken instanttheezakjes bevatten plastic en zijn daarom niet biologisch afbreekbaar. Bovendien worden theezakjes voor eenmalig gebruik vaak individueel verpakt in plastic. Als u de voorkeur geeft aan thee boven koffie, is een losbladige thee-ei een milieuvriendelijk product dat u op het werk of in uw dagtas kunt bewaren. 

Biologisch afbreekbare vuilniszakken

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u een hele vuilniszak vult met het afval van uw lunch, kunt u onderzoeken welke vuilniszakken er in uw afvalzak worden gebruikt.ice's keuken of kantine. Normale vuilniszakken hebben honderden jaren nodig om afgebroken te worden, terwijl biologisch afbreekbare of composteerbare vuilniszakken binnen enkele maanden zullen ontbinden. Als je weg bentice gebruikt gewone vuilniszakken, waarom zou u geen milieuvriendelijk alternatief voor uw baas voorstellen?

Lees ook: 6 tips om er klaar voor te zijnice milieuvriendelijker


Plastic wegwerpproducten en andere artikelen voor eenmalig gebruik die worden gebruikt om afhaalmaaltijden te verpakken, eisen een aanzienlijke impact op het milieu. Het consumeren van goederen uit plastic verpakkingen kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Onze suggesties voor milieuvriendelijke producten om te gebruiken tijdens uw lunchpauze, wanneer u onderweg bent of thuis, helpen u plastic voorgoed te dumpen. Waarom zou u uw vrienden, familie en collega's niet aanmoedigen om hetzelfde te doen?

Lees ons voor meer inspiratie 30 toptips voor zero-waste met FLASKE.