Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


11 tips voor reizen zonder afval


Je zou kunnen denken dat een afvalvrije levensstijl en reizen twee concepten zijn die niet samen kunnen gaan. Het is waar dat reizen vol wegwerpproducten zit, van de plastic beker die je in het vliegtuig krijgt aangeboden tot de in cellofaan verpakte wattenstaafjes die je in hotelbadkamers vindt. 
Wanhoop niet, met enkele eenvoudige reis- en inpakhacks is het gemakkelijk om je avonturen duurzamer te maken. 

Pas deze 11 tips voor reizen zonder afval toe en voor je het weet verken je de wereld plasticvrij!

1. Neem een ​​herbruikbare fles

Zonder een herbruikbare fles zullen de meeste mensen minstens één wegwerpfles kopen water elke dag. Er is genoeg plastic afval voor The Ocean Cleanup om al mee om te gaan. De eenvoudigste en meest verstandige manier om met minder afval te reizen, is door te reizen met een herbruikbare fles en deze opnieuw te vullen. 


Roestvrij staal is beter dan plastic om toch drankjes in te bewaren. Ik reis graag met mijn FLASK-thermoskan, hij houdt mijn water tot 24 uur afkoelen en tot 12 uur warm. 

Maak het vinden gratis water bronnen die deel uitmaken van uw rondrit. Het is een leuke manier om de stad te zien en het herinnert je eraan drink meer water​ In sommige landen, schoon drinken water is moeilijk te vinden. Koop dan een grotere water container en vul je fles daaruit opnieuw. 

2. Bereid je toiletartikelen voor

Een van mijn grootste ergernissen zijn de kleine flesjes en pakjes die reisbenodigdheden bevatten. Het hele doel van deze producten is dat ze voor eenmalig gebruik zijn en ze zijn direct verkrijgbaar bij de meeste winkels. Handig voor op reis, geweldig voor de winst van de supermarkt, maar verschrikkelijk voor de planeet.

In plaats van ten prooi te vallen aan deze verkwistende producten, wees slim en bereid uw eigen producten voor afvalvrije badkamerbenodigdheden​ Er is meer dan één manier om dit te doen. 

Tijdens een korte reis kun je herbruikbare reisflessen uit je eigen voorraad vullen. Neem op een langere reis een grote fles van een multifunctioneel badkamerproduct mee. Verwissel je wegwerpscheermesje voor een metalen scheermesje en (dames) investeer in afvalloze menstruatieproducten.


Bovendien kun je stevige repen shampoo, conditioner, zeep en deodorant kopen. Vul een herbruikbare pot met kauwtabletten voor tandpasta of pak een bamboe tandenborstel en tandpasta in poedervorm. Hiermee kunt u ook de vloeistoflimieten voor handbagage van vliegtuigbagage omzeilen. 

3. Ga papierloos

De meeste luchtvaartmaatschappijen, busmaatschappijen en hotels / hostels hebben geen gedrukte versie van uw boeking nodig. Dat is geweldig nieuws, want u kunt uw papierverspilling verminderen. Download gewoon uw e-tickets, maak een screenshot van elke reservering en vergeet niet uw telefoon op te laden. 

4. Vergeet uw voedselpotten en bestek niet 

Ik hou ervan om streetfood te proeven of iets mee te nemen om mee te nemen en uit eten te gaan in de frisse lucht. Maar vaak worden voedingsmiddelen geleverd in niet-recyclebare en niet-biologisch afbreekbare containers. Om deze reden reis ik altijd met mijn eigen bamboe bestekset en containers voor onderweg​ Geen plastic bestek meer dat in je mond breekt en de planeet vervuilt! Als je een grote koffie- en theedrinker bent, neem dan ook een herbruikbare koffiekop mee. 

A FLASKE voedselpot houdt je eten warm of koel, dus perfect voor lange bus- en treinreizen of een lange vlucht. Overweeg ook om uw eigen wasbare servet in te pakken en sandwelke tassen. 

5. Breng een boodschappentas mee 

Een herbruikbare boodschappentas en een paar lichtgewicht netzakken zijn je nieuwe beste vrienden. Vouw ze gewoon op, stop ze in je dagtas en je hoeft nooit meer een plastic tas te kopen. Naast het shoppen zijn de extra tassen ook handig om je spullen in op te bergen.

6. Zet je snacks klaar 

Snacks zijn superhandig voor onderweg, maar ze worden meestal geleverd in wegwerpverpakkingen. Om dit afval te voorkomen, moet u thuis wat tijd doorbrengen met het bereiden van uw eigen snacks en deze in een afvalcontainer verpakken. Hoe zit het met sommigen sandwelke, zelfgemaakte koekjes, of een veganistische boeddha schaal

Als u al onderweg bent, zoek dan naar winkels waar u noten, gedroogd fruit, vers fruit, sandwelke, en andere snacks zonder verpakking. 

7. Pak een roestvrijstalen rietje in 

Als er iets is dat u in een vreemde taal moet leren, zijn het de woorden ... 

"Geen rietje alstublieft"

Rietjes zijn niet nodig en gevaarlijk voor dieren in het wild. Als u rietjes helemaal niet wilt weggooien, schakelt u gewoon over op een herbruikbaar en wasbaar roestvrijstalen rietje. Het is beter voor de planeet, plus, duurzamer zijn heeft me geld bespaard op de lange termijn.

8. Breng je eigen handdoek mee en wees een slimme gast

Het valt niet te ontkennen dat een kort verblijf in hotels niet milieuvriendelijk is. Ongeacht hoeveel nightAls u verblijft, verstrekken hotels gewoonlijk ten minste één handdoek per gast, evenals beddengoed en dekens. Dat is veel wasgoed en heel veel water.

Om de water verspilling, neem je eigen handdoek mee. Laat de handdoeken van het hotel schoon en opgevouwen achter, zodat het duidelijk is dat ze niet zijn gebruikt en niet hoeven te worden gewassen. U kunt zich ook afmelden voor de dagelijkse schoonmaak van de kamer en geen gebruik maken van de meegeleverde mini-toiletartikelen. 

9. Voer afval op verantwoorde wijze af 

Ondanks uw beste inspanningen, zult u waarschijnlijk met wat afval eindigen. Als dat gebeurt, zorg er dan voor dat u deze op een verantwoorde manier weggooit. Bewaar uw plastic fles, papier of ander recyclebaar afval tot u een recyclingfaciliteit vindt. 

10. Sla het winkelen over 

Sleutelhangers, koelkastmagneten en een pols met kleurrijke armbanden zijn handelsmerken van reizigers, maar deze souvenirs belanden vaak in de prullenbak. In plaats van spullen op te hamsteren die uw bagage zwaarder maken, kunt u beter lokaal geproduceerd voedsel, snoep en drankjes kopen. Verzamel ervaringen en foto's in plaats van items.

Om lokale economieën te ondersteunen, kunt u een marktverkoper een fooi geven omdat hij u toestemming geeft om foto's te maken in plaats van items te kopen. 

11. Neem entertainment zonder afval

Reizen brengt vaak lange wachttijden en veel leestijd met zich mee. Tijdschriften en kranten zijn altijd te koop op luchthavens, busstations en treinstations, maar u kunt deze inruilen voor elektronische versies zonder afval. Bereid uw reis voor door e-books, het nieuws van vandaag, podcasts of entertainment-apps te downloaden.

Als je net als ik bent en je leest liever uit een echt boek dan uit een scherm, zoek dan naar tweedehands boeken. Hotels en hostels hebben vaak een boekdeel waar u uw boek kunt achterlaten en een ander kunt meenemen. U kunt ook boeken kopen bij een tweedehandswinkel of rommelmarkt.  

De reisindustrie moet zeker worden opgeruimd, maar deze eenvoudige tips zijn uw enkele reis naar zero-waste reizen.

Goede reis!