Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


26 kleine manieren om het milieu te helpen


De wetenschap heeft ons nog niet voorzien van een planeet B. Terwijl jijsandS van mensen over de hele wereld eisen dringende verandering om de klimaatcrisis te bestrijden, anderen aarzelen om op de milieuwagen te springen. 
Er is goed nieuws voor degenen die hun milieuvriendelijke reis nog moeten beginnen. Je hoeft geen activist te zijn of mee te doen aan protesten om de wereld duurzamer te maken. Een milieuvriendelijke levensstijl leiden, zal uw leven ook niet op zijn kop zetten. Er zijn verschillende kleine manieren waarop u het milieu kunt helpen zonder uw dagelijkse routine aanzienlijk te veranderen.

Afval verminderen

1. Koop een herbruikbare fles

In de tijd die nodig is om dit te schrijven, zijn er miljoenen plastic flessen geproduceerd en gekocht. Meer dan een miljard per dag zal naar stortplaatsen worden gestuurd of zich opstapelen in de vuilnisbelt van de Great Pacific. Voorkom dat tonnen plastic flessen de oceans door er gewoon een aan te schaffen die duurzaam is en herbruikbare water waterfles.

2. Neem kortere douches

Bespaar water als geld besparen over duurzaamheid door kortere douches te nemen. Probeer je douches kort en leuk te maken met een snel en energiek deuntje.

3. Druk minder af

Tegenwoordig hoeven documenten zelden te worden afgedrukt, dus zet een papierloze praktijk opice op het werk en thuis. Download reistickets naar uw smartphone, deel digitale fotoalbums van foto's en e-mail documenten naar collega's in plaats van ze af te drukken.

Lees ook: Beste herbruikbaar Water Fles

4. Herstel voor vervanging

In de westerse samenleving hebben we de neiging dingen weg te gooien in plaats van het ene kapotte onderdeel te repareren. De volgende keer dat er iets kapot gaat, breng het dan naar een reparatiewerkplaats, koop een tube lijm of zoek een creatieve manier om te upcyclen. 

5. Sloot vuilniszakken

Als je afval vermindert, zul je merken dat je sowieso minder afval hebt. Sla de vuilniszakken over en besteed vijf minuten aan het schoonmaken van uw keukenemmer één keer per week.

6. Hergebruik alles

Als je een pot jam in de supermarkt hebt gekocht, gooi deze dan niet weg als hij leeg is. Was het en gebruik het om droog voedsel, munten of restjes in te bewaren. 

Lees ook: Weet u niet zeker of u een herbruikbare koffiemok voor op reis moet kopen?

7. Maak uw lunch thuis

Maaltijden die in de winkel worden gekocht, zijn meestal verpakt in plastic en zijn sowieso niet zo lekker of gezond. Verminder afval door thuis een lunch te bereiden en deze mee te nemen naar school of werk in een stijlvolle etensfles.

Denk na voordat u koopt

8. Ondersteun duurzame bedrijven

Verschillende bedrijven kiezen ervoor om milieuverantwoordelijkheid boven winst te stellen door milieuprojecten te steunen en groene praktijken toe te passenices, COXNUMX-neutrale producten verkopen, of schenken van duurzame relatiegeschenken

9. Koop gerecyclede producten

Het produceren van producten van gerecyclede materialen is minder energie- en hulpbronnenintensief. Vaak zijn pennen en papier, inclusief toiletpapier en tissues, gemaakt van gerecyclede vezels, maar je kunt ook kleding, containers en andere items vinden wanneer je winkelt voor milieuvriendelijke producten.

Lees ook: 10 duurzame geheime kerstcadeaus die u zullen verrassen 

10. Geschenk duurzame of afvalvrije geschenken

Geen nieuwigheidsgeschenken meer die een paar uur vermaken voordat ze in de prullenbak worden gegooid. In plaats daarvan, trakteer je geliefde op een ervaring, een dagje uit of een zelfgemaakte maaltijd, in plaats van een fysiek geschenk.

11. Koop tweedehands

Door tweedehands te kopen, kunnen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Dit is vooral proberen als het om kleding gaat. Onze huidige vraag naar wegwerpmode vereist een enorme hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen, om nog maar te zwijgen van energie voor productie en export. Omdat tweedehands kopen de levensduur van bestaande materialen en producten verlengt, is het zelfs groener dan iets nieuws kopen bij een duurzaam bedrijf. 

WRAP UK zei - “Hergebruik en recycling bieden enige koolstofbesparing omdat de levensduur van hergebruikte of gerecyclede kleding wordt verlengd. Waar dit de verkoop van een nieuw kledingstuk 10 verdringt, XNUMX worden de effecten op het milieu van vezelextractie en -verwerking vermeden. "

12. Pas op voor biologisch afbreekbaar en composteerbaare verpakking

Soms is het kopen van containers onvermijdelijk, maar u kunt nog steeds het milieu helpen door producten te kopen die in biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen worden geleverd. 

Lees ook: Blijf gehydrateerd: vul een herbruikbaar opnieuw in Water Fles

Rij minder

13. Fiets of wandel meer

Help het milieu door naar het werk, school of de stad te fietsen of te lopen in plaats van te rijden. Het telt mee voor uw dagelijkse training en we kunnen sowieso allemaal profiteren van meer frisse lucht.

14. Carpool of maak gebruik van het openbaar vervoer

Is je werk of school te ver om te lopen of te fietsen, gebruik dan het openbaar vervoer of carpool. Beide opties hebben een positieve impact op het milieu in vergelijking met het besturen van een privévoertuig.  

15. Werk vanuit gedeeld afices of openbare ruimtes.

Werk je op afstand of freelance vanuit huisice​ Dat helpt de transportemissies te verminderen, maar airconditioning en verwarming zijn ook schadelijk voor het milieu. Werk indien mogelijk vanuit een gedeelde omgevingice, openbare bibliotheek of een laptopvriendelijk café.

Lees ook: 5 manieren om uw merk te promoten met op maat gemaakte producten Water Waterflessen

Voer afval op verantwoorde wijze af

16. Upcyclen

One man's trash is another man's treasure. That’s the ethos behind upcycling. Take a look at your trash and create something new. Bottle tops are perfect candle moulds, old suitcases make retro chairs or coffee tables, and what about turning a disposable plastic bottle into a trendy lampshade. 

17. Verantwoord gerecycled

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van uw plaatselijke recyclingfaciliteiten. Iets in een ongewassen container of niet-recyclebare materialen in de prullenbak doen, kan de hele batch besmetten.

18. Bewaar je restjes

Stop met het weggooien van overgebleven voedsel. Bewaar ze in plaats daarvan in een voedselveilige container, bevries ze wekenlang of geniet de volgende dag als lunch.

Investeer in duurzame producten

19. Gebruik milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

De meeste commerciële reinigingsmiddelen zitten boordevol chemicaliën die zeer efficiënt zijn, maar giftig voor het milieu en dieren in het wild. Deze schoonmaakmiddelen komen in de ocean uiteindelijk. Help mee te houden watermanieren schoon door te investeren in milieuvriendelijke schoonmaakproducten gemaakt van niet-giftige, natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten.

Lees ook: Roestvrij staal versus plastic: wat is het beste type Water Fles?

20. Gebruik plasticvrije toiletartikelen


Vaste shampoos, conditioners, afvalvrije deodorants en tandpasta in poedervorm elimineren plastic afval. Dit is slechts een simpele ruil voor een afvalvrije badkamer.   

21. Draag herbruikbare boodschappentassen

Niet-biologisch afbreekbare plastic zakken blokkeren watermanieren en vervuiling veroorzaken en toch zijn ze in elke winkel verkrijgbaar. Als u naar de supermarkt gaat, vergeet dan niet om een ​​wasbare boodschappentas en herbruikbare groentezakken mee te nemen. 

22. Energiezuinige apparaten

Investeer in huishoudelijke apparaten en elektronica die energiezuinig zijn of een energiebesparende instelling hebben. U moet ook de stekker uit het stopcontact halen als u apparaten niet gebruikt om meer energie te besparen. 

Lees ook: Overweeg herbruikbaar Water Flessen als milieuvriendelijke relatiegeschenken

23. Vermijd overtollige verpakkingen bij het online winkelen

Tenzij u bij een milieuvriendelijke online winkel koopt, zal uw online aankoop waarschijnlijk worden geleverd met overtollige plastic verpakkingen. Voorkom dit door minder online aankopen te doen. Wacht tot je klaar bent om een ​​paar items in een gecombineerde bestelling te kopen of koop individuele items in je plaatselijke winkel. 

Betrek de gemeenschap erbij

24. Start een strandopruiming

Het redden van de planeet is een internationale inspanning, geen individuele activiteit. Krijg steun van uw buren en steun The Ocean Opruimen door het organiseren van een afvalophaaldienst bij u in de buurt.

25. Begin met composteren

Composteren is gemakkelijk als u uw tuin heeft, maar een beetje lastig als u in een flatgebouw woont. Omzeil dit probleem door een gemeenschappelijke compostbak te organiseren voor alle bewoners van uw gebouw of spreek met de gemeente over composteren in een stadspark.

Lees ook: Waarom we de Plastic Soup Foundation steunen

26. Verzamel afval voor Terracycle 

In theorie is alles recyclebaar, maar de meeste recyclingfaciliteiten zijn niet uitgerust om alle materialen te recyclen. Terracycle neemt het afval op dat onze reguliere recyclingfaciliteiten niet kunnen. Draag bij aan een van de Terracycle gratis recyclingprogramma's of meld uw bedrijf aan voor een afvalvrije box. 

Uw steentje bijdragen duurzamer worden en het milieu helpen is niet zo moeilijk als u denkt. Laten we eens kijken hoeveel van deze 26 tips u in uw dagelijks leven kunt implementeren.