Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Ken 30 toptips voor zero-waste met Flaske


In de EU wordt 487 kg afval per persoon per jaar geproduceerd. Van die 487 kg wordt slechts 30% gerecycled. Het merendeel wordt begraven op stortplaatsen of verbrand. Zowel storten als verbranden dragen bij aan de milieuproblemen die we vandaag de dag zien. Recycling is gunstig, maar het recyclingproces veroorzaakt nog steeds broeikasgassen en vereist grote hoeveelheden water en energie.

De zero-waste-beweging bestrijdt afval, niet met nieuwe technologie, maar simpelweg door afval uit het dagelijks leven te minimaliseren of te elimineren. Misschien klinkt dat onmogelijk, maar gzero-waste is eenvoudig. U moet gewoon verstandiger nadenken voordat u dagelijkse aankopen doet. Voor je het weet wordt afvalvrij maken een duurzame gewoonte. Gebruik deze 30 beste tips voor zero-waste om u op weg te helpen.  

Lees ook: Waarom heb je een FLASKE-beker nodig voor je zomercocktails?

Uit & over

Een groot deel van uw afval is waarschijnlijk afkomstig van wegwerpartikelen die u onderweg koopt. Een afhaalkoffie voor onderweg naar het werk, een fles water uit de automaat, of een plastic zak om de boodschappen in mee naar huis te nemen. Gelukkig is het gemakkelijk om afval te verminderen of te elimineren wanneer je onderweg bent. 

1. Neem een water waterfles

Het is de eenvoudigste en meest voor de hand liggende van alle zero-waste swaps. In plaats van elke keer dat je dorst hebt een wegwerpfles te kopen. Investeer er in roestvrijstalen thermoskan om mee te nemen naar het werk, naar de sportschool of op reis. Je kunt deze fles bijvullen bij drinkfonteinen in de stad of bij een water koeler. Een herbruikbaar water fles in uw dagtas helpt niet alleen om afval te verminderen, het helpt ook moedigt je aan om meer te drinken water

2. Breng uw koffiekopje

Koffiekopjes zijn even verkwistend. Hoewel sommige winkelketens zijn overgestapt op biologisch afbreekbare afhaalbekers, zijn er nog steeds natuurlijke hulpbronnen nodig om deze bekers te kunnen blijven produceren. EEN FLASKE koffiemok is een eenmalige aankoop waarmee in de loop van de jaren honderden wegwerpbekers voor koffie niet op de vuilnisbelt terechtkomen. 

Lees ook: Gemerkt metaal Water Flessen zullen het merkimago versterken

3. Neem altijd een broodtrommel en bestek mee

Krijg je vaak een afhaalmaaltijd op weg naar huis? Breng je lunchbox naar je favoriete eetgelegenheden en vraag hen om je doos te vullen in plaats van eten mee naar huis te nemen in wegwerpbakjes. Een duurzame en voedselveilige lunchbox of herbruikbare sandwelke tassen zijn perfect om je zelfgemaakte lunch mee naar je werk te nemen. Koppel dit aan een bamboe bestek en je hoeft nooit meer van plastic te eten.

Lees ook: Het beste Water Flessenmateriaal: zijn metalen flessen veilig om uit te drinken?

4. Koop nooit een plastic zak

Plastic zakken bezaaien straten, worden verteerd door dieren in het wild en blokkeren watermanieren. Velen worden uiteindelijk door de zee uit de zee gevist The Ocean Cleanup of andere milieuorganisaties. Denk eraan om de volgende keer dat u gaat winkelen een handige katoenen draagtas en een paar herbruikbare draagtassen mee te nemen.  

5. Draai plastic rietjes naar beneden

Denk eraan om bij het bestellen van een drankje 'geen rietje alsjeblieft' te zeggen. In het begin kan het ongemakkelijk aanvoelen, maar schaam je niet. Je doet je steentje om de planeet te redden!

Aan het eindeice

Het is net zo belangrijk om afval tot een minimum te beperken terwijl u aan het werk bentice​ U kunt bij uzelf beginnen, maar overweeg ook om met uw werkgever te praten over afvalvrije bedrijfsvoeringices. 

6. Ga papierloos  

Hoeveel van je afice documenten die u moet afdrukken? Kunnen deze documenten in plaats daarvan in elektronische vorm worden verzonden? U zult versteld staan ​​van hoe snel de recycling van oud papier afneemt als u papierloos gaat werken. 

7. Gerecycled papier 

Als u iets moet afdrukken, zorg er dan voor dat het is afgedrukt op gerecycled of verantwoord papier, dwz gemaakt met wood pulp dat afkomstig is van een duurzaam bos of een milieubewust bedrijf.

8. Investeer in verantwoord briefpapier 

De inkt in je pen zal uiteindelijk opraken, maar je hoeft niet alles weg te gooien. Zeg vaarwel tegen plastic en pak een roestvrijstalen pen en vulpotloodset. U kunt de inktpatronen en het lood vervangen, niet de hele pen. 

Lees ook: Herbruikbare Water Flessen als milieuvriendelijke relatiegeschenken

9. Geef duurzame relatiegeschenken

Promotionele producten en relatiegeschenken zijn een belangrijke marketingtactiek. Als u wilt dat uw klanten en medewerkers weten dat uw bedrijf doet wat het kan om de planeet te ondersteunen, geef dan FLASKE gemerkt water flessen, gerecyclede notitieboekjes of producten gemaakt van natuurlijke materialen in plaats van plastic sleutelhangers. 

Eten en drinken

Rietjes, plastic flessen en afhaalbakjes zijn allemaal ontworpen voor eenmalig gebruik. Boodschappen doen zonder afval kan ook een uitdaging zijn. Omzeil het probleem met de volgende tips.

10. Koop frisdrank in aluminium blikjes of glazen flessen 

U hoeft frisdrank niet helemaal op te geven om uw afval te minimaliseren, maar denk eens aan de verpakking waarin het wordt geleverd. Aluminium en glas zijn 100% recyclebaar. Glazen flessen zijn ook geschikt voor knutselprojecten of upcycling flower vazen ​​of potten voor keukengerei. 

11. Geen in plastic verpakte groenten

Ooit gefrustreerd geraakt als je sinaasappels of bananen in plastic ziet? Alsof ze hun natuurlijke verpakking niet hebben. Koop vanaf nu alleen losse groenten en fruit en neem ze mee naar huis in je productzakken.

Lees ook: Gepersonaliseerde geïsoleerde koffiemokken voor Kerstmis


12. Zoek een afvalvrije winkel

Zero-waste-winkels winnen aan populariteit en zijn in veel steden gebruikelijk. Bij deze winkels breng je je herbruikbare container, vult en weegt deze. Geen wegwerpverpakkingen, plastic of anderszins. 

13. Vind uw boerenmarkt

Voedsel wordt vaak verkocht in plastic verpakkingen omdat het de houdbaarheid verlengt. Als je moeite hebt om verpakkingsvrije voedselproducten in je supermarkt te vinden, probeer dan een lokale boerenmarkt te kopen. 

14. Eet uit in plaats van afhaalmaaltijden

Een afhaalmaaltijd is verleidelijk als je geen zin hebt om te koken, maar als je je maaltijd opeet, heb je geen wegwerp afhaalboxen nodig.

 Lees ook: 10 duurzame geheime kerstcadeaus die u zullen verrassen en verrukken

Keuken en thuis dineren

Als je eenmaal plasticvrije boodschappen hebt gekocht en ze mee naar huis hebt genomen in een herbruikbare boodschappentas, is de volgende stap het minimaliseren van je kook- en eetafval. 

15. Geen papieren servetten meer

Stoffen servetten zijn een elegante zero-waste toevoeging aan uw eettafel. U kunt een pakket in een winkel kopen of, nog beter, oud beddengoed of handdoeken upcyclen. 

16. Verwissel vershoudfolie voor bijenwasverpakking

Bijenwasfolie is een milieuvriendelijk alternatief voor huishoudfolie of aluminiumfolie. Gebruik het om je restjes in te pakken Veganistisch diner of neem je lunch mee naar je werk.

Lees ook: Promoot uw merk met maatwerk Water Waterflessen

 

 17. Sloot theezakjes en koffiefilters

Het zal je misschien verbazen dat veel theezakjes plastic bevatten. Als u een Franse pers of een herbruikbaar filter bezit, kunt u stoppen met het kopen van wegwerpkoffiefilters en experimenteren met losse thee.

18. Leer hoe u overgebleven voedsel kunt bewaren

Het minimaliseren van voedselverspilling is net zo belangrijk als het minimaliseren van plastic en ander afval. Restanten kunnen voedselveilig worden bewaard voedsel potten, de volgende dag gegeten of wekenlang veilig in de vriezer bewaard. 

19. Begin met composteren

Als je eenmaal een afvalvrije levensstijl onder de knie hebt, zul je merken dat het meeste van je afval afkomstig is van het schillen van fruit en groenten. Dit afval kan worden gecomposteerd en gebruikt om nieuwe groenten te verbouwen!

20. Gebruik geen vuilniszakken

Als je zero-waste leeft, heb je niet veel nat afval. Groenteschillen of voedselresten kunnen in uw composthoop terechtkomen of naar de dichtstbijzijnde composteerinstallatie. Droog afval kan direct in uw prullenbak terechtkomen. Vuilniszakken zijn niet nodig.

In de badkamer

Badkamerreinigers en hygiëneproducten worden meestal verkocht in plastic containers. Veel andere producten zijn voor eenmalig gebruik of voor eenmalig gebruik, maar u kunt er ook een paar maken eenvoudige swaps voor een afvalvrije badkamer

21. Verwissel plastic voor bamboe 

Bamboe is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Verwissel je plastic tandenborstel en haarborstel voor bamboeborstels. Deze zijn milieuvriendelijker te produceren en ook biologisch afbreekbaar. 

22. Geen wegwerpscheermesjes meer

Hoeveel geld besteedt u elk jaar aan wegwerpscheermesjes? En hoeveel afval levert dat op? Wist je dat je het kunt geld besparen als duurzamer worden door een roestvrijstalen scheermes te kopen? Dit gaat een leven lang mee en u hoeft alleen de mesjes te vervangen.

23. Vaste zepen en cosmetica

Mijn badkamer stond vroeger vol met plastic flessen. Een voor elk type hygiëneproduct. Sindsdien heb ik mijn flesjes shampoo, douchegel en andere vloeibare producten ingeruild voor stevige repen. Tandpastapoeders of kauwtabletten kunnen een niet-recyclebare tube tandpasta en vaste deodorants, make-up en zelfs sunschermbalken zijn direct beschikbaar.

24. Minimaliseer schoonmaakproducten 

Een flesje van een multifunctioneel reinigingsproduct levert minder afval op dan meerdere kleine flesjes. Koop de grootste fles zodat er minder afval is. U kunt oude schoonmaakflessen bewaren en opnieuw vullen vanuit de grote fles.

25. Reinigingsbenodigdheden zonder plastic 

Schoonmaakspullen gemaakt van natuurlijke materialen zijn minder schadelijk voor het milieu dan plastic. Microvezeldoeken zijn erg populair, maar bij elke wasbeurt laten ze kleine plastic vezels los in de water​ Plastic toiletborstels, sponzen en schrobborstels doen hetzelfde. 

26. Voor de dames 

Dames, het is tijd om wegwerpbare menstruatieproducten te dumpen. Cups, absorberend ondergoed en bamboevoeringen zijn net zo gemakkelijk in gebruik en gaan jarenlang mee.  

Eenvoudige veranderingen in levensstijl

Enkele van de meest effectieve zero-waste swaps vereisen een verschuiving in uw uitgaven- en consumptiegewoonten. Koop minder, gebruik minder en denk twice alvorens te kopen.

27. Koop producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan

Tegenwoordig zijn veel elektronica, kleding en andere items goedkoop in aanschaf, maar moeten ze vaak worden vervangen. Als je kunt, spaar dan en koop producten van betere kwaliteit die jaren of zelfs levenslang meegaan. Als er iets kapot gaat, probeer het dan te repareren voordat u het vervangt.

28. Deel boeken 

Boeken zijn gemaakt om gelezen te worden, niet alleen om te bewaren. Als u klaar bent met uw boek, geeft u het door aan iemand anders of ruilt u het in een boekdeel. U kunt ook gebruikmaken van de plaatselijke bibliotheek, tweedehands boeken kopen of eBooks downloaden in plaats van een fysiek boek te kopen.

29. Koop tweedehands kleding

Winkel in tweedehandswinkels, zoek een kledingruil of koop tweedehands kleding online. Je kunt kleding die je niet meer nodig hebt doorverkopen of aan een liefdadigheidswinkel schenken. Probeer kleding te upcyclen die niet meer draagbaar is. 

30. Geef geld uit aan ervaringen in plaats van aan dingen

Overweeg om uw familie of vrienden mee uit eten te nemen in plaats van een fysiek geschenk te geven. Een ervaring op maat is twice net zo gedenkwaardig als een in de winkel gekocht cadeau. Spaar ook voor een zero-waste vakantie of een spa-dag in plaats van uit te spatten op een nieuwe tas of kleding.

Het aannemen van een afvalvrije levensstijl zal niet voorbij zijnnight​ Je hebt wat tijd nodig om deze eenvoudige afvalvrije ruilbeurten gewoonten te laten worden. Ik hoop dat deze 30 tips voor zero-waste helpen om je reis naar een duurzaam leven een vliegende start te geven.