Meteen naar de inhoud

5 voedingsmiddelen om in een thermische lunchbox te doen

Op koude winterdagen genieten we allemaal van een warme maaltijd. U hoeft niets te missen omdat u niet thuis bent. Verpak een zelfgemaakte lunch in een thermische lunchdoos om voedsel de hele dag warm te houden. 

Stevige groentesoepen zijn een van mijn winterfavorieten, maar je kunt meer dan soepen in een geïsoleerde eetpot doen. Hete chili, pittige curry's, gezonde bonensalades, huisgemaakte geroosterde wraps of warme pap voor de kinderen om op school te eten. Een thermische lunchbox houdt warme etenswaren warm en koude etenswaren koud, zodat je er alles in kunt doen wat je wilt.

Een warm lunchpakket zal uw sombere dag opvrolijken. Hier zijn vijf ideeën om u op weg te helpen.

Lees ook: Voedselopslagcontainers: 5 plasticvrije alternatieven

Thermische Lunchbox

 

5 voedingsideeën voor uw thermische lunchbox

Hete haver en pap

Als je 's ochtends vroeg van huis moet voor het woon-werkverkeer of als je liever later op de dag ontbijt, dan is zoete of hartige haver onze topaanbeveling. De meeste recepten hebben slechts vijf minuten nodig om op het fornuis te bereiden, of u kunt de night ervoor en 's ochtends opwarmen. Haver is een gezonde bron van zowel eiwitten als vezels, dus als je je dag begint met hete haver, kun je het energieniveau op peil houden. Het is ook een favoriet voor kinderen. 

Warme Bonensalades

Bonensalades zijn niet alleen verwarmend, ze zijn ook gezond en vullend. Bovendien kunt u uw recept aanpassen met uw favoriete soorten bonen en groenten. Je voelt je zeker verzadigd na een warme bonensalade. Bonen en peulvruchten, zoals kikkererwten en linzen, kunnen ook veilig worden ingevroren, zodat u in het weekend een batch kunt bereiden, ze in individuele porties kunt invriezen en op weekdagen kunt opwarmen. 

Bekijk dit ook eens koude veganistische aardappelsalade met drie bonen voor de zomer.

Warme wraps

Een lichter alternatief voor uw gebruikelijke sandje kunt een wrap met bijna alles vullen. Stop het in een sandwelke grill of microwave en bewaar het in een thermische lunchbox om het warm te houden tot lunchtijd. Als je te laat komt, kun je een smakelijke wrap bij je plaatselijke bakker halen en deze in een geïsoleerde voedselpot​ Omdat wraps gemakkelijk met je handen te eten zijn en relatief rommelvrij, zijn ze een slimme keuzeice van voedsel voor een thermische lunchbox voor kinderen. Je kunt ook volkoren wraps vervangen door een glutenvrij alternatief, zoals wraps met kikkererwtenmeel. 

 

Stevige wintersoepen

Ik weet dat ik zei dat je je niet aan soepen hoeft te houden; er is zoveel meer dat je in een thermische lunchbox kunt doen. Maar soepen zijn echt een van de beste voedingsmiddelen om te eten als het buiten koud is of als je je niet lekker voelt. Ze zijn supergemakkelijk om thuis te maken met alles wat je in je keukenkastje hebt staan, of je kunt een kant-en-klare soep opwarmen als je tijd nodig hebt.

 

Boeddha schalen

Voedzaam en heerlijk, buddha-kommen zijn een van de beste voedingsmiddelen om in een thermische lunchdoos te doen. Maak de jouwe met een mix van seizoensgroenten, je favoriete granen, bonen of peulvruchten, en besprenkel er een smakelijke dressing over. Dit is een traktatie voor de lunch die je maag en smaakpapillen gegarandeerd zal bevredigen. 

Recept nodig? Probeer deze veganistische buddha-kom met zelfgemaakte tahin-dressing

Handige tips om voedsel warm te houden in een thermische lunchdoos

  • Verwarm uw geïsoleerde roestvrijstalen lunchbox voor voordat u voedsel toevoegt. Om dit te doen, vult u uw voedselpot met koken water en laat het vijf tot tien minuten zitten. Voeg na het voorverwarmen de etenswaren direct toe en draai het deksel stevig vast. 
  • Controleer nogmaals of het deksel correct en goed vastzit voordat u het in uw dagtas gooit. Je eten verliest sneller warmte als het deksel los zit.
  • Maak een thermische lunchdoos altijd na elk gebruik schoon, omdat dit de groei van bacteriën voorkomt - was gewoon een roestvrijstalen geïsoleerde lunchbox met warm water en gewone afwasmiddel.

Het vullen van een thermische lunchbox kan van de lunch het hoogtepunt van uw dag maken. Neem er een mee naar het werk, naar school, op wandeltochten of chilly picknicks, en u kunt op de juiste temperatuur genieten van uw eten.

Shop nu voor een thermische lunchbox voor volwassenen en kinderen in onze FLASKE Collectie.

Stop plastic

Als je een herbruikbare waterfles vult, hoef je geen plastic flesje te kopen. Scheelt afval én geld.

Creëer bewustzijn

Met een duurzaam relatiegeschenk zet je mensen aan het denken. Zo kan het niet langer.

Red de oceanen

Geef je relaties een makkelijke manier om de oceaan te beschermen. Alle beetjes helpen.