Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Voedselopslagcontainers: 5 plasticvrije alternatieven


Iedereen houdt van een zelfgemaakte maaltijd, maar zelfs in de drukste huishoudens zijn er meestal wat restjes. Voedselverspilling is een enorm probleem in Europa. Het hebben van een set plasticvrije voedselcontainers en herbruikbare zakken in uw keuken is de beste manier om uw voedsel vers te houden en voedselverspilling te minimaliseren. De vraag is, wat is het beste roestvrijstalen containers voor voedselopslag?

Plastic is de populaire choice​ het is goedkoop en handig, maar het is zeker niet de veiligste voedselcontainer voor uw gezondheid of de planeet. Het bewustzijn van plasticvervuiling en de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met plastic containers is groter dan ooit. Hoog tijd om de Tupperware en plastic bakjes voor eenmalig gebruik uit je keuken te halen. Vul in plaats daarvan uw keuken in met deze vijf afvalcontainers voor voedselverspilling. 

Wat zijn de beste plasticvrije containers voor voedselopslag?

Bijenwas Food Wraps

Beste voor: het inpakken van droog voedsel, het afdekken van open containers, koud voedsel.

In tegenstelling tot huishoudfolie en ritssluiting sandwelke tassen, bijenwasverpakkingen duurzaam en herbruikbaar zijn. Ze zijn ook minder lastig te gebruiken dan huishoudfolie. Bijenwasverpakkingen worden gemaakt door een stof, meestal katoen, te coaten met bijenwas * die geschikt is voor levensmiddelen. De wraps zijn kneedbaar en plakkerig, ideaal om in te pakken sandgerechten en gebak, of voor het afdekken van andere voedselcontainers en darmen. Ze zijn ademend genoeg dat je sanddie niet zweten en, vanwege de wasachtige buitenlaag, bijenwasverpakkingen kunnen worden gewassen met zeep en water, op dezelfde manier als u zou doen maak een herbruikbare fles schoon​ Biologische bijenwas voedselverpakkingen zijn ook composteerbaar! 

*Je kunt ook veganistische voedselverpakkingen vinden. Deze zijn meestal bedekt met plantenhars of een olie, zoals jojoba-olie of kokosolie, in plaats van bijenwas. 

Lees ook: Weet u niet zeker of u een herbruikbare koffiemok voor op reis moet kopen? Hier zijn de feiten

Biologische katoenen draagtas

Beste voor: droog voedsel, bladgroenten en kruiden, fruit en groenten, winkelen.

Een ouderwetse katoenen draagtas is een van de eenvoudigste milieuvriendelijke oplossingen voor het bewaren van voedsel. Katoenen bakken zijn beter ademend dan plastic en perfect voor het bewaren van fruit en groenten. Als u uw bladgroenten en kruiden in katoenen zakken wast en opbergt, blijven ze langer vers. De stof absorbeert het water van greens, waardoor schimmel wordt voorkomen, maar houdt het vocht vast waardoor de leaves van uitdroging. Met een herbruikbare katoenen draagtas kun je lekker genieten zomerse salades de hele week. Een ander voordeel is dat u katoenen draagtassen kunt gebruiken in uw wekelijkse levensmiddelenwinkel en deze op hoge temperatuur kunt wassen. 

Roestvrijstalen voedselpotten

Beste voor: alle soorten voedsel.

Voedingswaarde voedselcontainers van roestvrij staal zijn de beste voedselbewaarbakken voor thuis en op reis. Roestvrij staal is een duurzaam metaal dat gemakkelijk schoon te maken, corrosiebestendig en niet-poreus is, wat betekent dat het geen bacteriën of geuren uit uw voedsel absorbeert. Het is ook recyclebaar! 

Roestvrijstalen bakjes zijn geschikt voor het bewaren van zowel warme als koude etenswaren. Een thermisch geïsoleerde voedingsfles met lekvrij deksel, zoals de FLASKE Voedselpot, is de beste voedselopslagcontainer om onderweg te gebruiken. Met een hoogwaardige roestvrijstalen voedselkan kun je je overgebleven soep in de winter meenemen naar het werk en er warm van genieten of de kinderen naar school sturen met een gezond lunchpakket. In tegenstelling tot plastic lekt het geen gifstoffen en geeft het voedsel geen nare smaak. Hoewel roestvrijstalen voedselcontainers geen micro zijnwave veilig, velen zijn vaatwasmachinebestendig en fornuisvriendelijk maar raadpleeg altijd de fabrikant

Lees ook: Waarom we de Plastic Soup Foundation steunen

Glazen containers en potten

Beste voor: de meeste soorten voedsel

Glas is een handige en veilige opslagcontainer voor voedsel, hoewel het zwaarder en breekbaarder is dan roestvrij staal. De meeste glazen containers zijn microwave en vaatwasmachinebestendig en kan worden gekoeld. Glazen bakjes zijn ook transparant, zodat u kunt zien wat er in zit. Lege glazen potten zijn ook handige en gratis voedselbewaarbakken voor spices, zelfgemaakte jam, of iced theeën​ Veel glazen opslagcontainers van voedselkwaliteit zijn veilig om in de oven of vriezer te plaatsen, maar controleer altijd de richtlijnen van de fabrikant. 

Net als roestvrij staal is glas een 100% recyclebaar materiaal. Het is duurzaam, wasbaar en niet poreus.

Lees ook: Wat drinkt u uit een beker?

Mesh Opbrengstzakken

Beste voor: groenten en fruit, winkelen.

Gaaszakken bieden uitstekende ventilatie, perfect voor wortelgroenten en fruit met een dikke schil. Ze zijn goedkoop en wegen bijna niets. U kunt zakken met gaasproducten naar uw supermarkt brengen in plaats van plastic zakken te gebruiken of voorverpakte groenten en fruit te kopen. De meeste hebben een trekkoordsluiting, zodat u uw producten in de keuken kunt ophangen of ze kunt gebruiken om uw groentetrekjes georganiseerd te houden. Net als katoenen bakken, kunt u deze afvalvrije opslagcontainers op hoge temperatuur wassen. Ze kunnen ook veilig in de koelkast worden bewaard. 

Wat is de veiligste voedselopslagcontainer?

Containers gemaakt van food-grade glas of food-grade herbruikbare voedselcontainers zijn de beste soorten voedselbewaarbakken. Beide zijn recyclebaar, duurzaam, wasbaar, niet-poreus en geschikt voor warme en koude gerechten en vloeibare voedingsmiddelen zoals soep. 

Roestvrijstalen voedselcontainers zijn praktischer en veiliger dan glas voor op reis en lunchpakketten. Roestvrijstalen containers zijn ook een betere keuzeice als je jonge kinderen hebt omdat ze licht van gewicht zijn en moeilijk te breken zijn. Ga naar de online winkel van Flaske voor thermische voedselcontainer koop online.

Het kopen van plasticvrije voedselbewaarbakken is niet de enige manier om dit te doen help de planeet​ U kunt beginnen met het verminderen van huishoudelijk afval en geld besparen door lege voedselbewaarbakken, zoals jam- of augurkenpotten, uit te wassen en ze opnieuw te gebruiken of lege blikken en kartonnen dozen te recyclen.