Meteen naar de inhoud

Vier fruitig Iced Theerecepten om uw zomer een vliegende start te geven

Gezond, verfrissend en budgetvriendelijk, deze fruitige iced theerecepten helpen je deze zomer gehydrateerd te blijven.

Iced thee is een van de eenvoudigste koude dranken om te maken, en toch is het vol van smaak. Voeg wat toe ice kubussen aan je FLASKE water waterfles or FLASKE beker, en je bent klaar voor een dag in de sun​ Er zijn veel verschillende iced recepten om ook mee te experimenteren!

Begin de zomer met deze vier fruitige iced thee recepten!

Brouwmethoden

Heet brouwsel 

De traditionele manier van brouwen iced thee is door de thee in heet te weken water en wachten terwijl het afkoelt. Dit zal enige tijd duren, dus het is het beste om een ​​paar uur van tevoren een partij thee te zetten, of de night voordat. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en doe het in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Lees ook: Herbruikbare Water Flessen als milieuvriendelijke relatiegeschenken

Cold Brew

Een andere methode is om de thee koud te zetten water​ Voeg de thee gewoon koud toe water, roer en laat het mengsel 12 uur in de koelkast staan. Deze methode duurt langer, maar doordat de thee langzaam kan brouwen, ontwikkelt deze een zachtere en zoetere smaak. 

Heet brouwsel en koel

Deze methode is het minst efficiënt, maar het beste voor die momenten waarop u bent vergeten uw iced thee van tevoren. Maak eenvoudig uw thee met heet water zoals je gewoonlijk zou doen, laat het een beetje afkoelen en voeg dan veel toe ice blokjes. 

Lees ook: Voedselopslagcontainers: 5 plasticvrije alternatieven

Losbladig of theezakje

Theezakjes zijn gemakkelijker te gebruiken omdat ze niet hoeven te worden schoongemaakt, gooi ze gewoon in de bak of op je composthoop (als het een composteerbaar theezakje is). De meeste theezakjes bevatten echter plastic en worden geleverd in een plastic verpakking. Ik raad altijd aan om losse thee te gebruiken, want het is een Zero waste methode. Onthoud gewoon die ene theelepel thee leaves is ongeveer gelijk aan één theezakje.

Lees ook: 10 duurzame geheime kerstcadeaus

Top Tip: Als je de hete brouwmethode kiest, laat de thee dan niet te lang weken, vijf minuten zou ongeveer goed moeten zijn. De theezakjes achterlaten of leaves te lang zal de thee een bittere smaak geven. Je kunt ook een lepel suiker, zoetstof of siroop aan een van deze recepten toevoegen voor een zoetere smaak.

Vier fruitig Iced Theerecepten

Lemon Iced Thee

Dit is een klassieker iced theerecept dat je waarschijnlijk al eerder hebt geprobeerd. Alles wat u nodig heeft is:

 • Zwarte thee 
 • Een halve grote citroen (sliced)
 • Water (1 liter)

Heet brouwsel - Kook de water en giet de zwarte thee erover. Voeg de citroen toe en laat trekken tot hij de gewenste sterkte heeft bereikt. Verwijder de theezakjes of filter de thee leaves maar laat de citroen staan ​​en laat afkoelen tot in de koelkast.

Cold Brew - Combineer de kou water, citroen en thee in een herbruikbare container, in de koelkast bewaren en 12 uur laten trekken. Verwijder de theezakjes of leaves, en het is klaar om te drinken.

Lees ook: Duurzame welkomstgeschenken voor nieuwe medewerkers

Framboos Iced Thee

Deze is zoet en smakelijk. Het is een geweldige aanvulling op een zomerpicknick of BBQ. Voor het recept heb je nodig:

 • Groene thee 
 • Verse frambozen (een half kopje)
 • Water (1 liter)
 • Een scheutje verse citroensapice (Optioneel)

Heet brouwsel - Kook de water en giet het over de groene thee en frambozen, voeg een scheutje citroensap toeice en roer. Verwijder de theezakjes of filter de thee leaves na ongeveer 5 minuten. Laat de frambozen staan ​​en laat afkoelen in de koelkast.  

Cold Brew - Combineer koud water, frambozen en citroen en zet 12 uur in de koelkast. Verwijder de theezakjes of filter de thee leaves en serveer met de frambozen erin

Lees verder: Waarom heb je een FLASKE-beker nodig?

Perzik en gember Iced Thee

Ik hou van de combinatie van gember - een spice dat heeft veel gezondheidsvoordelen - en de zoete smaak van perzik. In dit recept wordt earl grey-thee gebruikt, maar je kunt ook groene thee of zwarte thee gebruiken. De ingrediënten zijn:

 • Earl Grey thee
 • Verse gember (ongeveer 1 eetliced dun)
 • Een citroen (sliced)
 • Water (1 liter)

Heet brouwsel - Giet heet water over de gember, citroen en graafgrijs. Laat trekken en verwijder de theezakjes of filter de thee leaves​ Laat afkoelen in de koelkast met de citroen en gember erin. 

Lees ook: Gepersonaliseerde geïsoleerde koffiemokken voor Kerstmis

Cold Brew - Giet koud water over de thee, gember en citroen. Roer of schud en plaats in de koelkast. Verwijder na 12 uur de theezakjes of filter de thee leaves. 

Citroen en munt Iced Thee

Dit is mijn favoriet iced theerecept omdat de munt en citroen licht en verfrissend zijn. Ik vul graag mijn herbruikbare fles hiermee iced theerecept en drink het na een run in het park. Voor deze gebruik ik:

 • Groene thee
 • Een citroen (sliced)
 • Verse munt (gedroogde munt werkt ook)
 • Water (1 liter)

Heet brouwsel - Kook de water en giet de thee, citroen en munt erover. Laat ongeveer vijf minuten trekken en verwijder dan de theezakjes of leaves en overbrengen naar een koelkastveilige container. 

Lees ook: 10 Coolest FLASKE herbruikbaar Water Flessen om online te kopen

Cold Brew - Combineer de ingrediënten met koude water in een afvalcontainer, 12 uur of langer in de koelkast laten staan, indien nodig. Als de smaken vrijkomen, haal je de thee eruit en serveer. 

Gehydrateerd blijven is super belangrijk, vooral in de zomerse hitte. Vul je herbruikbaar roestvrij staal water waterfles met een van deze iced theerecepten en geniet van de fruitige smaak onderweg!

Stop plastic

Als je een herbruikbare waterfles vult, hoef je geen plastic flesje te kopen. Scheelt afval én geld.

Creëer bewustzijn

Met een duurzaam relatiegeschenk zet je mensen aan het denken. Zo kan het niet langer.

Red de oceanen

Geef je relaties een makkelijke manier om de oceaan te beschermen. Alle beetjes helpen.