Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


5 eenvoudige manieren om duurzamer te worden


Plastic vervuiling op zee vormt een actieve bedreiging voor alle levende organismen in onze oceans. Er zijn verschillende gevallen waarin dieren van de honger omkomen omdat ze per ongeluk plastic hebben gegeten, het niet kunnen verteren en dan geen ruimte in hun maag hebben voor echt voedsel, hoeveel ze ook proberen te eten.

Lees ook: Herbruikbare Water Flessen als milieuvriendelijke relatiegeschenken

 Dit is een direct gevolg van onze verslaving aan plastic. We gebruiken dit materiaal elke dag omdat het handig, goedkoop en gemakkelijk toegankelijk is. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om duurzamer te worden en uw bijdrage aan de maritieme vervuilingscrisis te beteugelen: 

  1. Stop met het gebruik van kunststoffen voor eenmalig gebruik

Plastic voor eenmalig gebruik is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt ​​aan de vervuiling van de zee en produceert veel afval. Dingen zoals plastic borden, bierbekers, plastic rietjes, water flessen, afhaalcontainers enz. kunnen tot meer vervuiling leiden. Er is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor kunststoffen voor eenmalig gebruik. U kunt herbruikbare boodschappentassen, bamboe bestek, koffiekopjes, glazen, stalen rietjes, enz. Weiger plastic voor eenmalig gebruik, zoals afhaalgerei of bestek, indien mogelijk.

Lees ook: Beste duurzame welkomstgeschenken voor nieuwe werknemers

  1. Bekijk producten voor persoonlijke verzorging

Alles, van je tandpasta tot je tandenborstel, heeft plastic. Om hygiënische redenen moeten we onze tandenborstel elke drie maanden weggooien. De meeste tandpasta is verpakt in plastic tubes. Zelfs onze floss- en tongschrapers zijn vaak ook van plastic gemaakt. Dat levert enorm veel plastic afval op, dat kan worden voorkomen door duurzamere opties zoals bamboe tandenborstels te gebruiken. Zoek naar tandpasta, shampoos en zeep die in plasticvrije containers worden geleverd, zodat je hele verzorgingsregime duurzaam kan zijn.

Lees ook: Waarom gepersonaliseerd Water Flessen zijn geweldige geschenken?

  1. Vermijd producten met microbolletjes

Veel moderne huidverzorgings- en schoonheidsproducten hebben microbeads. Artikelen zoals gezichtsscrubs, sommige soorten tandpasta, zeep met fysieke exfolianten, enz., Hebben allemaal deze microbeads gemaakt van plastic. Ze lijken misschien onschadelijk, maar ze kunnen zeer schadelijk zijn voor ons zeeleven omdat het bijna onmogelijk is om ze uit het afval te verwijderenwater dat is gericht op de oceans. Zoek naar producten met polypropyleen of polyethyleen in de ingrediëntenlijst. Deze verbindingen geven aan dat de producten plastic microbeads hebben, zelfs als je ze niet kunt zien of voelen.

Lees ook: Gepersonaliseerd herbruikbaar Water Waterflessen

  1. Recycle 

Wist je dat slechts 9% van het plastic in de wereld wordt gerecycled? Al het andere wordt weggegooid zonder enige poging om het op verantwoorde wijze te verwijderen. Veel mensen kunnen tegenwoordig niet om het gebruik van plastic heen, maar ze kunnen zich geen duurzamere materialen veroorloven of hebben er niet gemakkelijk toegang toe. In dergelijke gevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen. Recycling houdt niet alleen plastic weg van de oceans maar beperkt ook de productie van vers plastic. Kies hiervoor een betrouwbaar en door de overheid goedgekeurd recyclingbedrijf.

Lees ook: Gepersonaliseerde geïsoleerde koffiemokken voor Kerstmis

  1. Dragen Water Met jou

Het is handig om verpakte drank te kopen water als je onderweg bent, maar het veroorzaakt veel vervuiling. Draag een water waterfles in je tas, zodat je toegang hebt tot schoon drinken water en draag niet bij aan plastic afval. U kunt ook krijgen herbruikbare koffiemokken of bekers voor koffiepauzes.

Lees ook: Vul je roestvrijstalen beker

Duurzaam zijn is comfortabeler en betaalbaarder dan kiezen voor de korte oplossing: eenmalig gebruik van kunststoffen. Deze kleine veranderingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op ons milieu. Als u op zoek bent naar manieren om duurzaam te zijn, bekijk vandaag nog onze collectie.