Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Roestvrij staal versus plastic: wat is het beste type Water Fles?


 Als u op zoek bent naar een herbruikbaar water fles, dan ben je al op de goede weg voor een duurzamere levensstijl. Maar je vraagt ​​je misschien af ​​wat het beste type is water fles?

Veel mensen kiezen voor plastic omdat het goedkoop en licht van gewicht is, maar als je je zorgen maakt over milieuvervuiling en je eigen gezondheid, is plastic niet de beste oplossing. Om deze reden, milieuvriendelijk roestvrij staal water flessen worden steeds populairder. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze zijn ook veiliger om uit te drinken. 

Ten eerste moet ik duidelijk maken dat ik in dit artikel herbruikbare plastic flessen, die al een verbetering zijn ten opzichte van plastic flessen voor eenmalig gebruik, vergelijk met roestvrijstalen flessen. Ook al zijn herbruikbare plastic flessen duurzamer dan wegwerpflessen water flessen vormen ze nog steeds verschillende milieu- en gezondheidsproblemen. 

Lees ook: Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Hier zijn zes redenen waarom roestvrijstalen flessen beter zijn dan plastic flessen.

# 1 Roestvrij staal is beter voor uw gezondheid

Het water je drinkt uit je herbruikbare plastic fles is lang niet zo gezond als je denkt dat het is. Plastic zit boordevol giftige chemicaliën die erin kunnen lekken water na verloop van tijd, vooral als de fles gevuld is met hete vloeistoffen. De meest bekende van deze gifstoffen is bisfenol A (BPA). Dit gif is in verband gebracht met de hormoonbalans en kan een deel van de oorzaak zijn van je 'hardnekkige buikvet'.

BPA in kunststof water flessen wordt ook in verband gebracht met kanker, stofwisselingsziekten, hart- en vaatziekten, diabetes en vruchtbaarheidsproblemen​ Als gevolg hiervan verwijderen veel fabrikanten van plastic flessen BPA uit hun producten en adverteren ze flessen als BPA-vrij. 

Dat is een kleine verbetering. Onderzoek toont dat echter aan andere chemicaliën die in plastic worden aangetroffen kan net zo schadelijk zijn als BPA. 

Het beste alternatief voor plastic flessen is een food-grade roestvrij staal water waterfles omdat het niet de schadelijke chemicaliën bevat die plastic wel bevat en het geen chemicaliën uitlogt, zelfs niet als je het vult met warme dranken.

Lees ook: 7 redenen om een ​​herbruikbare koffiemok te kopen

# 2 Plastic is een van de grootste oorzaken van ocean vervuiling

Overmatige consumptie van plastic vervuilt onze planeet. De resultaten zijn het meest zichtbaar in watermanieren die verstopt zijn met voedselverpakkingen, verpakkingen en natuurlijk plastic flessen. Veel van ons plastic afval komt in de oceans, waar zich offshore enorm veel vuilnis heeft gevormd. Het wordt vaak genoemd bij de plastic soep.

De alarmbellen rinkelen al te lang en het plasticverbruik moet drastisch verminderen, of beter, helemaal verdwijnen. Hoewel veel van de oceanDe plasticvervuiling is afkomstig van plastic voor eenmalig gebruik, herbruikbare flessen zijn nog steeds een probleem. Herbruikbaar of niet, het duurt honderden jaren voordat een plastic fles kapot gaat. En als de fles begint te degraderen, zullen er giftige chemicaliën in de fles lekken water. 

In verhouding is roestvrij staal 100% recyclebaar. Het is ook duurzamer en hoeft niet zo vaak te worden vervangen als plastic. Met de juiste zorg, een roestvrij staal water fles kan een leven lang meegaan. 

Lees ook: Beste roestvrijstalen beker

Als het om het milieu gaat, is er geen concurrentie. Roestvrij staal is beter dan plastic. Aan de andere kant. Er moet iets worden gedaan aan plasticvervuiling en mensen zijn bereid om het te doen! The Ocean Cleanup initiatief is begonnen met het verwijderen van het plastic uit de ocean​ En het werkt.

 * FLASKE schenkt 10% aan The Ocean Schoonmaken.

# 3 Koud blijft koud, warm blijft warm

Plastic flessen houden geen warmte vast. Als u het bevriest, wordt de ice zal smelten, en als je het vult met hete koffie, zal het al snel lauw zijn. Op een warme zomerdag wil niemand drinken water dat dat bijna net zo heet is als thee. Een belangrijk voordeel van een roestvrijstalen fles is dat veel flessen zijn gemaakt met een dubbele wand die zorgt voor thermische isolatie. Kortom een ​​hoogwaardig RVS water fles houdt uw koude dranken koud en uw warme dranken warm.

Lees ook: Waarom je een FLASKE-beker nodig hebt voor je zomercocktails

De FLASKE-fles houdt dranken tot 24 uur koud, zelfs in de sunen warme dranken die tot 12 uur lang warm zijn, zelfs als het buiten vriest.

# 4 Roestvrij staal zal je tas niet verpesten

Wie heeft niet de fout gemaakt om een ​​gekoelde plastic fles uit de koelkast te halen en er een zak in te doen? Tegen de tijd dat je op je werk of op school komt, zijn je aantekeningen en boeken doordrenkt van condens. Erger nog, wanneer de plastic flessen lekken, scheuren of platgedrukt worden in de ochtendspits. Je laptop en mobiel zijn kapot en de dag begint slecht.

Vergelijk dit scenario met een roestvrijstalen fles​ De dubbele wand voorkomt condensatie, het duurzame metaal zal niet splijten of platdrukken, en een lekvrije dop houdt de water in de container. Precies waar het zou moeten zijn!

# 5 Roestvrijstalen flessen besparen u geld

Natuurlijk kunnen we geld besparen door een herbruikbare fles te kopen in plaats van een wegwerpfles water flessen. Maar hoe werkt de price van een herbruikbare plastic fles in vergelijking met een roestvrijstalen fles?

Gemiddeld kost een herbruikbare plastic fles van goede kwaliteit tussen de € 10 en € 20. Vergelijk dit met een thermosfles van € 29.95 van FLASKE. Hoewel een roestvrijstalen fles in eerste instantie meer kost, kan een fles van FLASKE een leven lang meegaan, terwijl een plastic fles minstens om de paar jaar moet worden vervangen, zodat u uiteindelijk geld bespaart.

Duurzaamheid is langetermijndenken, ook als het om kosten gaat.

Lees ook: 10 Coolest FLASKE herbruikbaar Water Flessen om online te kopen

# 6 Het ziet er beter uit!

Misschien is het esthetische ontwerp niet de belangrijkste reden om voor een roestvrijstalen fles te kiezen, maar het is toch de moeite waard om over na te denken. Wat verkies je? Een roestvrijstalen fles met een hip design naar keuzeice​ Of een doorzichtige fles die meer kwaad dan goed doet? Die vraag lijkt gemakkelijk te beantwoorden, toch?

 * Twee voorbeelden van FLASKE-ontwerpen. U vindt er nog meer op onze milieuvriendelijke online winkel.

Dus ... zijn van roestvrij staal water flessen beter dan plastic?

De problemen met plastic water flessen variëren van serieus - plastic vuilnisplekken in de oceans en ziekteverwekkende stoffen die via het drinken uitlogen water - voor kleine gemakken - de juiste temperatuur, niet-lekkende vloeistoffen, een price voordeel en een stijlvol ontwerp. Maar één ding is duidelijk.
Of het nu gaat om grote of kleine problemen, roestvrijstalen flessen zijn beter dan plastic flessen. Dus laten we vandaag het plasticprobleem aanpakken! 
Zet die plastic fles opzij en koop een FLASKE.