Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Het beste Water Flessenmateriaal: zijn metalen flessen veilig om uit te drinken?


Vanwege de gezondheidsproblemen in verband met herbruikbare plastic flessen en plastic flessen voor eenmalig gebruik, kiezen veel mensen ervoor om uit metaal te drinken water flessen in plaats daarvan.

De meest voorkomende metaalsoorten water flessen op de markt zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Beide zijn 100% recyclebaar en milieuvriendelijker dan plastic, maar dat is het beste water flesmateriaal voor uw gezondheid? 

Laten we dat van dichterbij bekijken.

Zijn aluminium Water Flessen waaruit u veilig kunt drinken?

Aluminium is lichtgewicht, stijlvol en lijkt erg op roestvrij staal. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen. Ten eerste zijn er gezondheidsproblemen bij het consumeren van dranken uit aluminium flessen. Hoewel niet bevestigd, is aluminium dat wordt gebruikt in voedsel- en drankverpakkingen en kookgerei in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer. 

Lees ook: Gepersonaliseerde geïsoleerde koffiemokken voor Kerstmis

Aluminium is op zichzelf niet veilig om uit te drinken, het is een metaal dat reageert op zuur, en daarom moeten aluminium drankverpakkingen een plastic voering hebben. Deze voering kan giftige chemicaliën bevatten zoals BPA of andere microplastics die in de water​ Een BPA-vrije aluminium fles is een veiligere optie, maar nog steeds niet zo veilig als roestvrij staal water flessen​ De voering kan na verloop van tijd ook bekrast of beschadigd raken, vooral als u de fles vult met warme dranken, waardoor het aluminium zichtbaar blijft. 

Aluminium is ook niet zo hittebestendig als roestvrij staal. Het is niet vaatwasmachinebestendig en mag niet op hoge temperaturen worden gewassen, zodat bacteriën mogelijk langer kunnen overleven in een aluminium fles.  

Lees ook: Wat is het beste type Water Fles?

Zijn van roestvrij staal Water Flessen waaruit u veilig kunt drinken?

Het veiligste type herbruikbaar water drinkfles is van hoogwaardig roestvrij staal water fles. Ter vergelijking: herbruikbaar roestvrij staal water flessen zijn beter dan plastic of aluminium. Roestvrij staal is een niet-giftig materiaal dat geen voering nodig heeft. Het is een metaal dat geen chemicaliën uitloogt, zelfs niet als de fles beschadigd raakt of als je de fles vult met kokende vloeistoffen zoals thee en koffie. Ook omdat roestvrijstalen flessen op hoge temperaturen kunnen worden gewassen, is er minder kans op water besmetting door bacteriën. Je herbruikbare wassen water waterfles regelmatig met zeep en warm water zal bacteriën gemakkelijk en efficiënt doden, zodat u tijdens de Covid19-pandemie.

Sommige roestvrijstalen flessen zijn zelfs vaatwasmachinebestendig, maar raadpleeg altijd de wasinstructies van de fabrikant voordat u uw fles in de vaatwasser plaatst. (FLASKE-flessen zijn niet vaatwasmachinebestendig)

Welke roestvrijstalen fles is het beste?

Hoewel veiliger dan plastic en aluminium, zijn zelfs roestvrijstalen flessen niet 100% risicovrij. Enkele populaire merken geïsoleerd roestvrij staal water flessen blijken onderdelen te bevatten die een giftig loodgehalte hebben. Deze draad wordt meestal aangetroffen in een afdichtingspunt aan de basis van lage kwaliteit dubbelwandige roestvrijstalen flessen

Om er zeker van te zijn dat het water je drinkt is veilig, het beste water flesmateriaal is 18/8 food-grade roestvrij staal. De kwaliteit verwijst naar de samenstelling van metalen, 18% chroom en 8% nikkel, en is een van de hoogste soorten roestvrij staal die er zijn. Wanneer u een 18/8 food-grade roestvrij staal koopt water fles, kunt u erop vertrouwen dat er geen chemicaliën in uw water, zelfs als de fles is bekrast, gedeukt of verouderd. Het is ook veilig te gebruiken met hete vloeistoffen en omdat er geen voering nodig is, heeft het geen slechte smaak. 

Lees ook: 10 Coolest FLASKE herbruikbaar Water Flessen om online te kopen

Waar het op neerkomt: wat is het beste Water Flessenmateriaal?

Drinken uit een herbruikbare water fles is gunstig om verschillende redenen; het bespaart geld, het minimaliseert plastic afval, en het is beter voor uw gezondheid. Maar niet allemaal metaal water flessen zijn gelijk. Drinken uit aluminium of roestvrij staal van lage kwaliteit water flessen vormen een risico voor uw gezondheid.

Bij aankoop van een herbruikbaar metaal water flessen, zorg ervoor dat u er een kiest die is gemaakt van 18/8 food-grade roestvrij staal, zoals het thermisch geïsoleerde roestvrij staal FLASKE thermoskan

Kies uw FLASKE fles bij ons milieuvriendelijke online winkel!