Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Waarom u moet stoppen met het hergebruiken van plastic voor eenmalig gebruik Water Waterflessen


Er is geen ontkomen aan, plastic flessen voor eenmalig gebruik zijn overal. Ze zijn zo goedkoop en handig dat veel mensen er niet aan denkenice over het dagelijks kopen ervan. Dit draagt ​​alleen maar bij aan de berg plastic die al bestemd is voor stortplaatsen en waar ze ongeveer naartoe zullen gaan 450 jaar om te ontbinden​ Milieukwesties zijn een van de belangrijkste redenen waarom u moet stoppen met het kopen van plastic flessen en moet investeren in een herbruikbare fles water fles, maar waarom zou je stoppen hergebruiken eenmalig gebruik water flessen? 

Plastic flessen worden omschreven als 'eenmalig gebruik', maar veel mensen zullen plastic flessen meerdere keren bijvullen. Dit brengt ons bij de tweede belangrijkste reden dat u plastic flessen moet dumpen: uw gezondheid.

Waarom u plastic voor eenmalig gebruik moet dumpen water flessen voorgoed

Plastic flessen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken

Veel experts zijn het erover eens dat plastic flessen voor eenmalig gebruik chemicaliën kunnen uitlogen als ze herhaaldelijk worden gebruikt. De langetermijneffecten van het gebruik van deze chemicaliën kunnen uw gezondheid schaden. Een van deze chemicaliën is BPA, dat in verband is gebracht met hormonale onbalans, vruchtbaarheidsproblemen en bepaalde soorten kanker, evenals metabole en hart- en vaatziekten. Recente onderzoeken hebben ook aangetoond dat verschillende populaire flessen water merken bevatten aanzienlijke hoeveelheden microplastics.

Herbruikbare Waterfles

Bovendien zijn de vochtige en warme omstandigheden binnen een water fles laten bacteriën gedijen. Eenmaal geopend, kunnen bacteriën via uw handen en mond de fles binnendringen. Wassen met hete zeep water zou veel bacteriën doden, maar in tegenstelling tot roestvrij staal water flessen mogen plastic flessen niet worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Plastic flessen breken sneller af en geven schadelijke chemicaliën af als ze worden gevuld met hete vloeistoffen.

Lees ook: Wat is de beste manier om een water fles?

Plastic draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde

Plastic flessen zijn meestal gemaakt van olie. De olie wordt eerst uit de aarde gehaald, vervolgens omgezet in een materiaal genaamd PET en gebruikt voor eenmalig gebruik water flessen. Dit hele proces is energie-intensief en, volgens een studie, elk Plastic fles van 1.5 liter produceert ongeveer 200 g broeikasgassen


Er zijn ook broeikasgasemissies die afkomstig zijn van het transport van de flessen van de plaats van productie naar het verkooppunt en broeikasgassen die vrijkomen als de flessen langzaam worden afgebroken. Als u op zoek bent naar eenvoudige manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, verander dan van plastic water flessen voor een roestvrij staal herbruikbaar water waterfles is een gemakkelijke eerste stap.

Plastic is schadelijk voor dieren in het wild

Te vaak belanden plastic flessen voor eenmalig gebruik in rivieren en oceans waar ze in kleinere stukjes uiteenvallen en worden opgegeten door zeeleven. Er zijn tal van voorbeelden van zeevogels en schildpadden die zijn gestikt of gestorven door verhongering veroorzaakt door met plastic gevulde magen. Als je niet wilt dat er nog meer dieren worden toegevoegd aan de lijst met bedreigde diersoorten, stop dan met het gebruik van plastic flessen en begin met het hervullen van een milieuvriendelijke water fles. 

Lees ook: Waar kan ik een herbruikbaar navullen water fles?

Wegwerpflessen kosten op de lange termijn meer

Neem even de tijd om te berekenen hoeveel geld u uitgeeft aan flessen water elke maand. Voeg ook de flessen toe die u koopt terwijl u onderweg bent, op het werk, op reis en in de sportschool. Het zal je misschien verbazen te horen dat je maar liefst, of meer dan, € 30 per maand kunt besparen door een herbruikbare water fles. Natuurlijk moet u eerst een herbruikbaar exemplaar kopen water fles. Een hoge kwaliteit, 500 ml geïsoleerd water waterfles van de FLASKE Collectie, kost net geen € 30, dus uw investering is in slechts één maand break-even. 

Roestvrij staal versus kunststof

Roestvrij staal is niet alleen beter voor uw gezondheid dan plastic voor eenmalig gebruik. Het is ook een gezonder en duurzamer alternatief voor herbruikbare kunststoffen. Het weggooien van herbruikbare en wegwerpbare kunststoffen beschermt de planeet en is een uitstekend voorbeeld voor uw collega's, familie, collega's en werknemers.

Hoogwaardig herbruikbaar roestvrij staal water flessen zijn:

  • Veilig om uit te drinken
  • Veelzijdig
  • Milieuvriendelijk
  • Op lange termijn rendabeler
  • De klantgerichte
  • Uitstekende geschenken
  • Stijlvolle

Lees ook: Roestvrij staal versus plastic: wat is het beste type water fles?

Waarom stoppen bij plastic flessen voor eenmalig gebruik? U kunt uw ecologische voetafdruk verder verkleinen, uw gezondheid verbeteren en geld besparen door wegwerpbekers in te wisselen voor roestvrijstalen reisbekers en herbruikbare koffiemokken. Of daag jezelf uit om je lunch mee te nemen naar je werk in een herbruikbare voedselpot in plaats van te winkelen voor verpakt plastic sandwelke. 

Haal meer inspiratie uit de FLASKE Collectie!