Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.

Veelgestelde vragen


FLASKE-producten

Is FLASKE een milieuvriendelijke online winkel?
FLASKE is een milieubewust bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in herbruikbare, plasticvrije flessen en voedselopslagcontainers. Onze producten helpen mensen thuis en onderweg afval te verminderen. Alle FLASKE-producten worden verzonden in recyclebare verpakkingen en 10% van de winst wordt gedoneerd aan The Plastic Soup Foundation.
Wat is The Plastic Soup Foundation?
De Plastic Soup Foundation, gevestigd in Amsterdam, is een milieuorganisatie met één onderwerp en een duidelijke missie; geen plastic in ons lichaam of ons water. De organisatie, opgericht in 2011 door Maria Westerbos, voert milieucampagnes die mensen bewust maken van de gezondheids- en milieuproblemen die met plastic samenhangen.
Waar zijn FLASKE waterflessen en voedselcontainers van gemaakt?
FLASKE-flessen, koffiemokken, reisbekers en voedselpotten zijn gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij, 18/8 food-grade roestvrij staal.
Waar worden FLASKE producten geproduceerd?
FLASKE is gevestigd in Utrecht (Nederland), onze producten worden verantwoord geproduceerd in China.
Kunnen de roestvrijstalen containers van FLASKE roesten?
Omdat FLASKE producten gemaakt zijn van hoogwaardig roestvrijstaal, zijn ze zeer goed bestand tegen roest.
Is FLASKE BPA-vrij?
Alle FLASKE-producten zijn 100% BPA-vrij.
Kan ik mijn FLASKE in de vaatwasser doen?
FLASKE roestvrijstalen flessen, mokken, bekers en voedselcontainers zijn niet vaatwasmachinebestendig. Als je jouw FLASKE in de vaatwasser zet, kan de buitenste laag beschadigd raken.
Kan ik mijn FLASKE in de vriezer leggen?
We raden af ​​om FLASKE-producten in de vriezer te leggen. Invriezen is ook niet nodig, want onze dubbelwandige roestvrijstalen containers zijn ontworpen om etenswaren en dranken urenlang koud te houden.
Kan ik mijn FLASKE in de magnetron stoppen?
Plaats je FLASKE nooit in de magnetron​. FLASKE-producten zijn gemaakt van roestvrijstaal, microgolven beschadigen zowel de producten als de magnetron.
Wat is de beste manier om een waterfles en andere FLASKE producten schoon te maken?
We raden aan om de FLASKE na elk gebruik te reinigen met warm water en afwasmiddel. Bewaar de FLASKE met de dop eraf. Een bamboe flessenborstel helpt je om je FLASKE net zo schoon te houden als de dag dat je hem kreeg! Om een waterfles grondig te reinigen, vul 'm met heet water en soda, azijn of bleekmiddel (verdund dus).
Hoe vaak moet je je waterfles en andere FLASKE producten schoonmaken?
Reinig je herbruikbare waterfles, koffiebeker en voedselcontainer vaak. Je zou je FLASKE-producten dagelijks moeten wassen, of na elk gebruik indien gevuld met een andere drank dan water​. Maak je FLASKE schoon met warm water en afwasmiddel.
Mag ik mijn FLASKE meenemen als ik vlieg?
Als de FLASKE producten leeg zijn, passeren ze zonder problemen de beveiliging van de luchthaven. Op sommige luchthavens kun je je FLASKE bijvullen bij een drinkfontein nadat je de beveiliging bent gepasseerd.
Kan ik alcohol in mijn FLASKE containers doen?
FLASKEs zijn perfect om bier, wijn en cocktails koud te houden! Onze tumbler cup is het beste product voor cocktails. We raden aan om de FLASKE-producten schoon te maken nadat je er alcoholische dranken in hebt gedaan.
Kan ik melk / koolzuurhoudende dranken in mijn FLASKE doen?
FLASKE-drankverpakkingen zijn geschikt voor smoothies, koffie en andere dranken op melkbasis. Je kunt ook koolzuurhoudende dranken in je FLASKE doen, maar probeer de fles niet te schudden en voorzichtig te openen (net als een blikje frisdrank). Houd er rekening mee dat het opbouwen van druk normaal is wanneer de fles beweegt. We raden je aan om je fles niet helemaal te vullen, maar wat ruimte vrij te laten (ongeveer 15-20%), net zoals je ziet bij plastic flessen die commercieel worden verkocht. We raden aan om de FLASKE schoon te maken nadat je koolzuurhoudende dranken hebt gedronken.
Kan ik mijn gegraveerde FLASKE retourneren?
Gegraveerde en gepersonaliseerde flessen, koffiemokken en voedselcontainers kunnen niet retour worden gestuurd naar ons magazijn omdat wij deze items niet meer kunnen verkopen.
Ik heb het verkeerde adres opgegeven bij het afronden van mijn bestelling. Wat nu?
Stuur ons zo snel mogelijk een e-mail naar info@flaskebottle.com. Op deze manier kunnen we jouw adres onmiddellijk wijzigen naar het juiste adres voordat je bestelling ons magazijn verlaat. Als we je aanpassing te laat ontvangen (dus wanneer je bestelling is verwerkt), of als je dit ontdekt wanneer bezorgpogingen mislukken, ben jij verantwoordelijk voor het betalen van de verzendkosten naar het juiste adres. Als dit ertoe leidt dat je jouw bestelling wilt annuleren, houd er dan rekening mee dat dit alleen mogelijk is als producten niet gepersonaliseerd zijn.

Waterflessen

Waarvoor kan ik mijn FLASKE herbruikbare waterfles voor gebruiken?
FLASKE is een dubbelwandige waterfles. De fles is ontworpen om dranken tot 12 uur warm en tot 24 uur koud te houden. De fles is lekvrij en condensvrij. Je kunt jouw herbruikbare FLASKE gebruiken voor alles van warme chocolademelk tot ice tea thee en koffie tot cocktails.
Hoe lang blijven dranken koud / warm in mijn FLASKE water fles?
FLASKE houdt dranken tot 24 uur koud en tot 12 uur warm. Voor het beste resultaat verwarm je je fles voor met kokend water of koel je je fles voor met ijswater. Wacht 1-2 minuten en giet dan het water eruit en vul met je fles met je drank naar keuze.
Welke maat hebben FLASKE roestvrijstalen flessen?
FLASKE heeft een slank ontwerp dat verkrijgbaar is in vier maten; 260 ml, 500 ml, 750 ml, 1L. De flessen van 260 ml en 500 ml passen in de meeste autobekerhouders en fietsfleshouders, evenals zijvakken voor rugzakken en dagtassen. Flessengrootte en gewicht: 260 ml: 0.21 kg, 20.6 cm x 6.4 cm. 500 ml: 0.30 kg, 26 cm x 7 cm. 750 ml: 0.42 kg, 30 cm x 7.6 cm. 1 l: 0.45 kg, 34 x 8.2 cm.
Is het veilig om roestvrij staal te gebruiken water fles?
Water flessen gemaakt van 18/8 food-grade roestvrijstaal zijn het veiligste metaal voor waterflessen om uit te drinken. Roestvrij staal is een niet-giftig materiaal waarvoor geen voering nodig is. In tegenstelling tot plastic lekt het geen chemicaliën uit, zelfs niet als de fles een deuk krijgt of als er hete vloeistoffen in worden gedaan. Het is ook erg sterk en veiliger om mee te reizen dan glazen flessen.
Zijn herbruikbare waterflessen goed voor het milieu?
Herbruikbare water flessen zijn goed voor het milieu omdat ze plastic afval voor eenmalig gebruik tot een minimum beperken. Hoogwaardige herbruikbare waterflessen zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Als iedereen plastic flessen voor eenmalig gebruik weggooit en slechts één herbruikbare fles koopt, zijn er minder natuurlijke hulpbronnen nodig omdat er minder flessen hoeven te worden geproduceerd.
Wat is de meest milieuvriendelijk waterfles?
Als je je afvraagt ​​welke waterflessen het beste zijn voor het milieu, dan kunnen wij voor je beantwoorden. Roestvrijstalen flessen zijn het beste type water fles omdat ze sterk genoeg zijn om een ​​leven lang mee te gaan. Ze zijn ook recyclebaar.
Waarom zou je een herbruikbare waterfles gebruiken?
Herbruikbare waterflessen helpen de planeet schoon te houden. Een herbruikbare waterfles kopen bespaart je geld omdat je kunt bijvullen met kraanwater in plaats van het kopen van water in flesjes. Herbruikbare roestvrijstalen flessen zijn ook beter voor je gezondheid, omdat roestvrijstaal niet giftig is.
Hoe lang kun je een herbruikbare waterfles gebruiken?
FLASKE-flessen zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam roestvrijstaal. Het is sterk genoeg om zonder schade vanaf stahoogte te laten vallen. Indien correct verzorgd (dwz regelmatig met de hand gereinigd, open opgeslagen, niet in de vriezer, magnetron of vaatwasser) kan een FLASKE-fles een leven lang meegaan.
Zijn roestvrijstalen waterflessen beter dan plastic flessen?
Roestvrijstaal is beter dan plastic omdat het een niet-poreus en niet-giftig materiaal is. Roestvrijstaal is duurzamer dan plastic. Het gaat langer mee, maar het is ook op grote schaal recyclebaar. In tegenstelling tot kunststof is roestvrijstaal een veilige optie voor warme dranken.
Wat zijn de voordelen van gebotteld water versus normaal water?
In Europa en de VS is er geen voordeel op gezondheid met het drinken van gebotteld water. Kraanwater is onderhevig aan contaminatiecontroles wat betekent dat het drinken van kraanwater uit je schone herbruikbare waterfles net zo veilig is als het drinken van gebotteld water.
Waarvoor kan een waterfles gebruikt worden?
Ten eerste kun je een waterfles gebruiken om je te helpen gehydrateerd te blijven. Je kunt een FLASKE-fles meenemen naar de sportschool, tijdens een wandeltocht of fietstocht. Het is ook stijlvol genoeg om mee naar het werk te nemen en onderweg te gebruiken. Je kunt een dubbelwandige FLASKE gebruiken voor elk type warme of koude drank.
Zijn herbruikbare waterflessen hygiënisch?
Roestvrijstalen flessen zijn hygiënisch omdat ze niet poreus zijn en gemakkelijk schoon te maken. Denk er echter aan om je herbruikbare fles regelmatig schoon te maken water fles en te bewaren met de dop eraf om de groei van bacteriën te voorkomen.
Past het sportdop op elke waterfles?
Op alle flessen die vanaf februari 260 in de maat 500, 750ml, 2021ml worden besteld, past de sportdop. Op flessen die eerder zijn gekocht, past de sportdop niet automatisch en deze kunnen niet worden geretourneerd (zie onderstaande link). Houd er rekening mee dat voor de 750ml het eigenlijke rietje de bodem niet bereikt, dus een klein laagje water zal worden achtergelaten. Dit komt omdat het sportdop in eerste instantie is ontworpen voor flessen van 260ml en 500ml. Losse rietjes zijn te koop vanaf juli 500. Voor meer informatie: https://flaske.com/collections/accessories/products/flaske-sportlid
Wat moet ik doen als de dop van mijn waterfles kapot is?
Doppen van de fles vallen niet onder ons garantiebeleid aangezien dit een gebruikersproduct is. Ze kunnen afzonderlijk worden gekocht op onze website onder Accessoires onder het menu Collectie.

Tumblers

Wat kun je uit een Tumbler drinken?
Tumblers worden traditioneel gebruikt voor koude dranken, maar deze dubbelwandige Tumblers, zijn geschikt voor warme en koude dranken. Tumblers zijn perfect voor cocktails, koude dranken, smoothies, alcoholische dranken en milkshakes omdat ze gebruikt kunnen worden met rietjes en gemakkelijk schoon te maken zijn.
Wat is het verschil tussen een Tumbler en een waterfles?
Zowel onze Tumblers als herbruikbare waterflessen zijn dubbelwandig; ze hebben echter een heel andere vorm. Onze waterflessen zijn slank en lang, verkrijgbaar in vier maten en voorzien van doppen die je erop draait. Onze Tumblers zijn korter, breder en hebben een deksel dat geschikt is voor rietjes.
Hoeveel vloeistof kan een Tumbler bevatten?
De reisbekers van FLASKE hebben een inhoud van 500 ml.
Kun je koffie in de Tumbler doen?
Ja, onze dubbelwandige Tumblers zijn geschikt voor warme of iced koffie; de Tumbler houdt je drankjes echter niet zo lang warm of koud als onze koffiebeker voor op reis.

Koffiebeker

Wat is het beste materiaal voor koffiebekers?
Dubbelwandige 18/8 food-grade roestvrijstaal is het beste materiaal voor koffiemokken voor onderweg. Roestvrijstaal is gemakkelijk schoon te maken, de dubbele wand voorkomt condensvorming en blijft buiten de mok op kamertemperatuur.
Hoe gooi je koffiemokken weg?
Je kunt roestvrijstalen koffiebekers bij de rest van je recyclingafval of bij je plaatselijke recyclingcentrum deponeren. Raadpleeg altijd je plaatselijke afvalinzamelingsbedrijf.
Waaruit bestaat een goede koffiebeker?
De beste koffiembekers houden je drank urenlang warm of koud, maar aan de buitenkant op kamertemperatuur. Een goede koffiebeker is gemakkelijk schoon te maken, comfortabel om uit te drinken, lekvrij en condensvrij.
Waar kan ik gepersonaliseerde koffiebekers krijgen?
Hier bij FLASKE bieden we het personaliseren van koffiebekers en waterflessen met jouw naam of bedrijfslogo.
Wat kan ik als cadeau in een koffiebeker doen?
Of je ontvanger nu een koffie- of theeliefhebber is, koffiebekers voor onderweg zijn perfecte geschenken. Combineer een koffiebeker met een pakje Fair Trade-koffie, composteerbare theezakjes of een lekkere traktatie.
Wat is de inhoud van een koffiebeker?
FLASKE koffiebeker heeft een inhoud van 350 ml. Dat is ongeveer gelijk aan een middelgrote koffie van populaire koffieketens.

Voedselcontainers

Wat kan ik in mijn FLASKE voedselcontainer doen?
FLASKE-voedselcontainer is geschikt voor warme en koude gerechten. Het is veilig te gebruiken met zowel vast als vloeibaar voedsel (zoals babyvoeding of soep) en wordt geleverd met een lekvrije deksel.
Hoeveel kan er in een FLASKE voedselcontainer worden bewaard?
FLASKE-voedselpotten hebben een inhoud van 400 ml.
Welk materiaal is het beste voor het bewaren van voedsel?
Voedselbcontainers gemaakt van food-grade roestvrijstaal en food-grade glas zijn het meest geschikt voor het bewaren van voedsel. Beide materialen zijn niet poreus en kunnen met de hand warm gewassen worden. Van de twee materialen is roestvrijstaal duurzamer en lichter; het is veiliger voor huishoudens met jonge kinderen.
Wat zijn de beste bewaar-opties voor onderweg?
Een roestvrijstalen voedselcontainer is de beste manier om voedsel te bewaren. Roestvrijstaal is licht van gewicht en duurzaam. Een dubbelwandige roestvrijstalen voedselcontainer houdt tevens je etenswaren op de juiste temperatuur.
Is het veilig om voedsel in roestvrijstalen containers te bewaren?
Ja, roestvrij staal is niet giftig, neemt geen bacteriën op en loogt geen chemicaliën uit. Het is daarom veilig om warme of koude etenswaren op te slaan in roestvrijstalen containers.

Heb je nog vragen? Neem contact op met ons!