Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.

Plastic Soup Foundation

FLASKE steunt met trots de Plastic Soup Foundation!

FLASKE's productlijn van duurzame voedsel- en drankverpakkingen gaat een heel eind in de richting van het verminderen bij de bron van plastic afval. Dat wil zeggen, het plasticverbruik verminderen door stijlvolle en herbruikbare alternatieven te bieden. Maar we begrijpen dat er meer nodig is dan alleen herbruikbare waterflessen om de planeet weer gezond te maken.


Als milieu- en sociaal verantwoordelijke onderneming steunt FLASKE graag de Plastic Soup Foundation. Sinds augustus 2020 is FLASKE een Bronze Business Angel geworden voor de Plastic Soup Foundation. We hebben al € 1,815 gedoneerd aan deze milieubewuste organisatie en we kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar nog eens 10% van de FLASKE-winst te doneren aan de Plastic Soup Foundation!

Wat is de Plastic Soup Foundation?

Geen plastic in onze water of onze lichamen

Missie & Visie

  • Voorkom plastic vervuiling in het milieu door het bij de bron (dus bij de productie) te stoppen.
  • De wereldwijde productie en consumptie van plastic verminderen.
  • Bewustwording van de gezondheidsrisico's van plastic en microplastics in voedingsmiddelen en dranken.

De Plastic Soup Foundation, gevestigd in Amsterdam, is een milieuorganisatie met één onderwerp en een duidelijke missie; geen plastic in ons lichaam of ons wateren.

De organisatie, opgericht in 2011 door Maria Westerbos, voert milieucampagnes die mensen bewust maken van de gezondheids- en milieuproblemen die samenhangen met kunststoffen.

De boodschap is over de hele wereld gehoord en succesvolle campagnes, waaronder 'Beat the Microbead', hebben al geleid tot wetswijzigingen in het VK, Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland.

Waarom heeft de Plastic
Soup Foundation onze hulp nodig?

Hoewel de Plastic Soup Foundation een onafhankelijke organisatie is, vertrouwt ze voor financiële donaties op milieubewuste bedrijven, zoals FLASKE. Door 10% van de FLASKE-winst te doneren en onze klanten aan te moedigen om plastic voor eenmalig gebruik in hun dagelijks leven te dumpen, zorgen we ervoor dat de Plastic Soup Foundation campagne kan blijven voeren voor een schonere aarde.